המאמן האישי - הצלחת הקשר עם המתאמן והשגת מטרות האימון - א'
עסקנו במאמר הראשון במקצועיותו של המאמן האישי. רשמתי בפניך הקורא/ת מספר נקודות שלטעמי עדיין אינן יוצרות תמונה כוללת על דמות המאמן האישי. במאמר זה אמשיך ואסקור בפניך נקודות נוספות המשקפות את דמות המאמן האישי ואת המילה "מקצועיות" המתנוססת בדרך כלל כרקע מאוד גדול מאחורי דמותו של המאמן.
1. נפוליאון נהג לומר שאדם שמאחר לפגישה כלשהי הוא אדם חשוב-לא כך הוא הדבר באימון אישי!!
המאמן האישי חייב לדייק בזמן ההגעה לנקודת המפגש ובכך גם תימדד מקצועיותו. שמונה זה שמונה, ורבע לשבע זה רבע לשבע!!
חשוב לציין מספר דגשים בנושא הדיוק בזמנים :
א. אם זמן האימון הוא 60 דקות, על המאמן להשתדל להקפיד שהזמן הזה באמת יהיה 60 דקות, לא יותר וגם לא פחות. אם המפגש נקבע לשעה 8 למשל, אל תגיע לבית המתאמן בשבע וחמישים ותעזוב בשמונה וחמישים כי המתאמן יחשוב ש"גזלת" לו 10 דקות שלמות מהאימון. המתאמן אינו רואה רק את זמן ההגעה שלך אלא גם את זמן העזיבה ולעיתים הוא מקפיד יותר על זמן העזיבה מההגעה.
ב. נסה ליצור מסגרת מאוד נוקשה של זמן ללא "גלישת זמן" כי ביום שבו יהיו לך מתאמנים רבים בזה אחר זה, כל דקה תהיה חשובה , גם למתאמן הבא בתור וגם לך למנוחה בין מתאמן למתאמן ואולי לארוחה קלה בין האימונים. עבודת המאמן האישי מתישה ושוחקת וחובה עלינו להקציב זמני מנוחות בין האימונים גם לעצמנו בכדי לשרוד לאורך זמן בעבודה זו.
ג. כאשר אתה מתקצב את זמן האימון לכל מתאמן, את הזמן של רישום הקבלה וקביעת לוח הזמנים לאימון הבא נסה לחשב גם בתוך האימון כך שסך כל האימון לא יעלה על 60-70 דקות . לעיתים תיווכח שקביעת הלו"ז אורכת יותר זמן מהצפוי. ( עד שהמתאמן מביא את היומן שלו מהחדר בקומה השנייה בביתו וכו' ) לכן, דיוק בהגעה ודיוק בעזיבה הם הכרחיים וחשוב להכניסם לתוך תיאום הציפיות וה"חוזה" בין המאמן למתאמן.
2. "בגדיו של האדם מעידים עליו" – המאמן האישי צריך להתלבש כראוי למעמדו. עליו להיות לבוש בביגוד ספורטיבי, ללא קרעים, חורים וכו'. המאמן האישי משדר בריאות וככזה בגדיו צריכים להיות חלק מהשדר הזה. חור , בלאי וקרע הם שדר הפוך.
בנוסף על אף שהמאמן עוסק באימון שמטרתו להזיע , עליו להיות מבושם ונקי. ההיגיינה האישית של המאמן תסייע במניעת נשירה.
3. שפת הגוף וההתנהלות הפיזית של המאמן צריכה להיות באופן כזה שמביעה חיות ואנרגטיות.
המאמן צריך לשדר בטחון עצמי ויציבה "גאה". חשוב לזכור שהמתאמן מסתכל עלינו ולא רק על הפיזיות שבנו אלא גם על התשדורת המנטאלית שלנו . המתאמן שואב מאיתנו כוחות נפשיים רבים. אנו המאמנים , מגיעים למתאמנים שרוחם נכאה וגופם בלה שמחפשים את החיזוק ואת העמוד והקיר התומך . את זה הם מוצאים בנו ולכן עלינו לשדר זאת ולחזק את ידם, גם לעיתים כאשר אנו עצמנו עצובים מסיבות שונות. לדעתי ולדעת קולגות רבות, הביטחון העצמי שאנו משדרים חשוב כמו הידע הפיזיולוגי האצור במוחנו ושני אלו יחדיו משלימים את הפאזל הזה שנקרא "מקצועיות".
במאמר השלישי "אסגור" את כל הקצוות של היריעה הגדולה הזו הנקראת "מאמן מקצועי" ובעצם אתן לך, הקורא הנאמן, את התמונה הכוללת פחות או יותר, של מיהו המאמן האישי שאליו כדאי להתחבר ואיתו כדאי ליצור שותפות לשם השגת בריאות מנטאלית ופיזית.
לאתר של ליאור www.mshneor.co.il
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.